Vacature Projectleider Onderhoudsteam

Ben jij toe aan een vaste werkplek en een goede work-life-balance? Hou je van Java ontwikkeling, maar ben je klaar voor een leidinggevende rol binnen een vast onderhoudsteam? Dan past deze vacature projectleider perfect!

TriOpSys ontwikkelt mission critical IT-systemen, die nooit uit mogen vallen, bijvoorbeeld verkeersmanagementsystemen. Op ons kantoor te Utrecht werkt een vast onderhoudsteam van 4 (met name Java) developers en 1 tester aan applicaties, welke wij in beheer hebben. Het gaat om door ons gebouwde applicaties, zoals NCIS (het NDW Centraal Informatiesysteem voor verkeersgegevens), Aangetekend Mailen (voor het veilig e-mailen van rechtsgeldige documenten) en iMOS (een field service applicatie voor buitendiensten van o.a. installatiebureaus en beveiligingsbedrijven). Voor dit team zoeken wij een vaste projectleider / teamleider met een flinke dosis ervaring in softwareontwikkeling en die in staat is meerdere projecten tegelijk te leiden.

Wat ga je doen als projectleider?

 • Je neemt actief deel aan stand-up-meetings, refinement sessies en retrospectives.
 • Voor de systemen wordt ook actief doorontwikkeld, soms in de vorm van kleine wijzigingen binnen het team, soms in de vorm van projecten waaraan ook ontwikkelaars van buiten het onderhoudsteam werken. Deze vallen ook onder jouw leiding, inclusief het klantcontact.
 • Je onderhoudt nauw contact met de TriOpSys ServiceDesk, waar incidenten aangenomen en geregistreerd worden. Indien deze leiden tot changes en verbeteringen, zorg je voor afstemming met de klant, en planning en realisatie binnen je team.
 • Je verzorgt een correcte administratie rondom budgetten, urenregistratie, etc. en rapportages.

Wat kun je verwachten bij TriOpSys als projectleider onderhoudsteam?

 • Het managen van een professioneel team die eer van hun werk hebben en houden van wat ze doen.
 • Een vaste werkplek en de mogelijkheid om je tijden flexibel in te delen en thuis te werken, 36 uur per week is ook mogelijk.
 • Contact met klanten waar wij al jarenlang een relatie mee hebben en die gewend zijn dat wij open en eerlijk communiceren.
 • Het managen van toekomstige inhouse projecten, onderhoud of nieuwbouw; de inhoud van je werk is niet statisch.
 • Een werkomgeving waarin je gestimuleerd wordt professioneel en persoonlijk te groeien, wij kennen geen ‘afrekencultuur’.
 • Slimme collega’s met respect voor elkaars expertise die bereid zijn hun kennis te delen.
 • Een open, informele cultuur met veel ‘techneutenhumor’ waarin je vrij bent om te zijn wie je bent.

Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt een achtergrond als Java developer en bent doorgegroeid naar projectleider / teamleider of op het punt die rol op je te nemen en de techniek los te laten.
 • Je bent bekend met Agile (Scrum of Kanban) werken (must have) en Prince2 (nice to have). Je bent bereid je Prince2 of IPMA certificering te halen, indien je deze nog niet hebt.
 • Je kent de taal van de ontwikkelaars en testers en gaat een inhoudelijke discussie niet uit de weg.
 • Je bent faciliterend voor het team en een zorgzame people manager met aandacht voor het menselijke aspect.
 • Je hebt de eigenschappen die horen bij een projectleider: goede gesprekspartner, die ook ‘slecht’ nieuws kan brengen, conceptueel denker en een groot probleemoplossend vermogen.
 • Een afgeronde relevante HBO of universitaire opleiding.

Minstens zo belangrijk zijn je instelling en persoonlijkheid. Je moet je er voortdurend van bewust zijn dat de mission critical systemen die wij ontwikkelen en beheren van groot, soms zelfs levensbelang, zijn. Commitment, kwaliteitsbewustzijn, verantwoordelijkheidsgevoel en servicegerichtheid zijn essentiële eigenschappen! Je bent analytisch, flexibel, stressbestendig, klantgericht en hecht plezier aan het oplossen van problemen, ook buiten kantoortijden als het moet.

Wat biedt TriOpSys?

Allereerst: een leuk bedrijf om voor te werken, met een open cultuur, ‘no nonsense’ mentaliteit en een uitstekende naam in de markt. Betrokken collega’s, een bevlogen managementteam dat gaat voor geslaagde projecten en lange termijn relaties met zowel personeel als klanten. Door jarenlange ervaring en een enorm netwerk halen we de leukste projecten binnen. En natuurlijk goede arbeidsvoorwaarden, zoals de ICT-sector die kent: prima vast salaris, auto van de zaak, goede pensioenregeling, bijdrage ziektekostenverzekering, bijdrage internetverbinding, winstdeling (als de resultaten het toelaten).