Vacature Junior Tester

Het gaat goed met TriOpSys, we hebben een aantal mooie projecten gewonnen en hebben ruimte voor groei. We zoeken een kritische junior software tester, die streeft naar foutloze aflevering van de software.

Wat ga je doen als junior tester?

Je bent binnen een ontwikkelteam verantwoordelijk voor het testen van ontwikkelde functionaliteit voor bedrijfskritische systemen. We ontwikkelen bijvoorbeeld verkeersmanagementsystemen voor de verzameling en distributie van verkeersgegevens. Maar ook systemen voor de verzameling en distributie van weersgegevens voor meteorologische instituten of vluchtgegevens voor de luchtvaart.

Je schrijft testscenario’s en voert integratie- en systeemtesten uit. Je legt testresultaten vast en rapporteert deze aan het team. Hierbij hebben wij de voorkeur voor een Agile aanpak (zoals Scrum of Kanban), maar dit is uiteraard afhankelijk van het project en/of de klant.

Wat vragen we van jou?

Vanwege het bedrijfskritische karakter van onze projecten, zoeken we iemand die zijn testwerk zeer serieus neemt. Je realiseert je dat jouw bijdrage het verschil kan maken in foutloos opleveren of niet. Je zet net dat stapje verder dan de eisen die aan een systeem gesteld worden en geeft niet op voor alles door en door getest is.

Je bent kritisch, maar gebruikt wel je gezond verstand. Je kunt je teamleden/ontwikkelaars duidelijk maken waar de problemen liggen en meedenken over een oplossing. Je hebt kennis van en interesse in de techniek achter de systemen. Je vindt het bijvoorbeeld leuk om testbeschrijvingen te leren maken voor het testen van protocollen, zoals die gebruikt worden binnen verkeersmanagementsystemen (Datex II) en meldkamersystemen (signaalhandlers). Meer dan alleen systeemtesten dus. Je bent in staat deadlines te halen en betrokkenen op de hoogte te houden van de voortgang.

Je hebt een afgeronde HBO-opleiding richting informatica of informatica-gerelateerd. Je kunt jezelf goed uitdrukken, zowel mondeling als schriftelijk, in vloeiend Nederlands. Je bent gecertificeerd in TMap en/of ISTQB of bereid om dit te worden. Je bent nieuwsgierig en wil kennis van en ervaring opdoen met testmethoden, testtechnieken en testautomatisering.

Minstens zo belangrijk zijn je instelling en persoonlijkheid. Je moet je er voortdurend van bewust zijn dat de mission critical-systemen die wij ontwikkelen van groot, soms zelfs levensbelang, zijn. Commitment, kwaliteitsbewustzijn, verantwoordelijkheidsgevoel en servicegerichtheid zijn essentiële eigenschappen! Je bent flexibel, stressbestendig, klantgericht en hecht plezier aan het oplossen van problemen, ook buiten kantoortijden als het moet. Je kunt werkzaam zijn op het kantoor van TriOpSys in Utrecht, maar ook op locatie bij de klant. Je hebt een geldig rijbewijs.

Wat biedt TriOpSys?

Allereerst: een leuk bedrijf om te werken, met een open cultuur, ‘no nonsense’ mentaliteit en met een uitstekende naam in de markt. Betrokken collega’s, een bevlogen managementteam dat gaat voor geslaagde projecten en lange termijn relaties met zowel personeel als klanten.

Afwisseling in projecten en werkzaamheden, waardoor je kunt groeien in je vak. Door jarenlange ervaring en een enorm netwerk halen we de leukste projecten binnen, waarin iedere medewerker de mogelijkheid krijgt zijn talenten en interesses te ontwikkelen. Daarbij ondersteunen wij je door het bieden van opleidingen en certificeringen.

En natuurlijk goede arbeidsvoorwaarden, zoals de ICT-sector die kent: prima vast salaris, auto van de zaak, goede pensioenregeling, bijdrage ziektekostenverzekering, bijdrage internetverbinding, winstdeling (als de resultaten het toelaten).