Vacature Functioneel Beheerder Meldkamers

TriOpSys is gespecialiseerd in meldkamersystemen, en het aandeel van TriOpSys binnen de meldkamerwereld groeit steeds verder. We beheren en adviseren meldkamers binnen de veiligheidsregio’s, variërend van dagelijks beheer tot audits en reviews. Het functioneel beheer van meldkamerapplicaties is traditioneel ondergebracht bij diverse collega’s, maar we hebben nu behoefte aan een fulltime functioneel beheerder meldkamers.

Wat ga je doen als functioneel beheerder meldkamers?

Je bent binnen het Mission Critical Services team verantwoordelijk voor het gebruiksbeheer (gebruikersondersteuning, verzorgen van handleidingen, voorbereiden en begeleiden van acceptatietesten door gebruikers) én wijzigingenbeheer (adviseren van de gebruikersorganisatie, opstellen van functionele specificaties, in beheer nemen van applicaties). De werkzaamheden kunnen zowel plaatsvinden bij TriOpSys als op locatie van de meldkamer.

Specifieke werkzaamheden:

  • Het zorgdragen voor procesbewaking en voortgangscontrole van ontvangen wijzigingsverzoeken, deze beoordelen en uitvoeren
  • Gegevensbeheer (het bewaken van de kwaliteit van de vast te leggen gegevens m.b.t. tijdigheid, juistheid en volledigheid en het gebruik van deze gegevens)
  • Bewaken privacy- en beveiligingsaspecten (autorisatie en registratie)
  • Het uitvoeren van structurele analyses en (mede) oplossen van veel voorkomende storingen
  • Het ondersteunen van de gebruikersorganisatie bij vragen
  • Het leveren van bijdragen aan het invoeren van nieuwe/aangepaste applicaties (bijv. testen van nieuwe/aangepaste functionaliteit)
  • Het (mede) opstellen van specificaties ten behoeve van nieuwe functionaliteiten
  • Het zorgdragen voor communicatie met de gebruikersorganisatie
  • Het administreren van incidenten en wijzigingen in Topdesk

Wat vragen wij van jou?

Je hebt 3+ jaar ervaring met de hierboven geschetste werkzaamheden als functioneel beheerder. Je hebt minimaal HBO-niveau, bent in het bezit van een BiSL certificaat en gewend volgens deze standaard te werken. Kennis van de processen en applicaties binnen meldkamers (GMS, OMS, GIS, etc.) is een vereiste. Je hebt ervaring met BI-tools en bent goed in staat data te analyseren en begrijpelijk te presenteren. Je kunt uitstekend communiceren en bent bedreven in het opstellen van rapportages.

Minstens zo belangrijk zijn je instelling en persoonlijkheid. Je moet je er voortdurend van bewust zijn dat de mission critical systemen die wij beheren van groot, soms zelfs levensbelang, zijn. Commitment, kwaliteitsbewustzijn, verantwoordelijkheidsgevoel en servicegerichtheid zijn essentiële eigenschappen! Je bent flexibel, stressbestendig, klantgericht en hecht plezier aan het oplossen van problemen, ook buiten kantoortijden als het moet. Je hebt een geldig rijbewijs.

Wat biedt TriOpSys?

Allereerst: een leuk bedrijf om voor te werken, met een open cultuur, ‘no nonsense’ mentaliteit en met een uitstekende naam in de markt. Betrokken collega’s, een bevlogen managementteam dat gaat voor geslaagde projecten en lange termijn relaties met zowel personeel als klanten. Door jarenlange ervaring en een enorm netwerk halen we de leukste projecten binnen. En natuurlijk goede arbeidsvoorwaarden, zoals de ICT-sector die kent: prima vast salaris, auto van de zaak, goede pensioenregeling, bijdrage ziektekostenverzekering, bijdrage internetverbinding, winstdeling (als de resultaten het toelaten).