Test Engineer

Wij zijn op zoek naar: Een enthousiaste Test Engineer voor 36 tot 40 uur per week

TriOpSys is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en beheren van mission critical IT-systemen, ofwel bedrijfskritische softwaresystemen die nooit uit mogen vallen. Voorbeelden zijn verkeer- en alarmcentrales (te land, ter zee en in de lucht), berichten- en commandocentrales en meldkamers. Onze werkzaamheden zijn verdeeld over drie domeinen: Traffic ManagementPublic Safety & Security en Defence & Space.

De professionals van TriOpSys zijn in te schakelen voor de volgende diensten:

 

Doel van het testen binnen TriOpSys

Het succes van de implementatie van een softwaresysteem is afhankelijk van de hoeveelheid fouten, waarmee ieder systeem nu eenmaal kampt. Vooraf gedegen testen verhoogt de kwaliteit van de systemen en is van cruciaal belang voor een soepele implementatie. De software moet zo goed als foutloos werken, de continuïteit van onze klanten hangt er immers van af.

 

Wat ga je doen als (ervaren) test engineer?

Je bent binnen een ontwikkelteam verantwoordelijk voor het testen van ontwikkelde functionaliteit voor bedrijfskritische systemen. We ontwikkelen bijvoorbeeld verkeersmanagementsystemen voor de verzameling en distributie van verkeersgegevens. Maar ook systemen voor de verzameling en distributie van weersgegevens voor meteorologische instituten of vluchtgegevens voor de luchtvaart.

Je schrijft testplannen, organiseert en voert integratie-, systeem- en acceptatietesten uit. Je legt testresultaten vast en rapporteert deze aan het team. Hierbij hebben wij de voorkeur voor een Agile aanpak (zoals Scrum of Kanban), maar dit is uiteraard afhankelijk van het project en/of de klant.

Wat vragen we van jou?


Vanwege het bedrijfskritische karakter van onze projecten, zoeken we een ervaren Test Engineer die zijn testwerk zeer serieus neemt. Je realiseert je dat jouw bijdrage het verschil kan maken in foutloos opleveren of niet. Je zet net dat stapje verder dan de eisen die aan een systeem gesteld worden en geeft niet op voordat alles door en door getest is.

Je bent kritisch, maar gebruikt wel je gezond verstand. Je kunt je teamleden/ontwikkelaars duidelijk maken waar de problemen liggen en meedenken over een oplossing. Je hebt kennis van programmeren en interesse in de techniek achter de systemen. Je bent bijvoorbeeld in staat om testbeschrijvingen te maken voor het testen van technische koppelingen, protocollen en niet-functionele eisen. Meer dan alleen systeemtesten dus. Je bent in staat deadlines te halen en betrokkenen op de hoogte te houden van de voortgang.

Je hebt bij voorkeur een afgeronde HBO of universitaire opleiding richting informatica of informatica-gerelateerd. Je kunt jezelf goed uitdrukken, zowel mondeling als schriftelijk, in vloeiend Nederlands. Je bent gecertificeerd in TMap en/of ISTQB. Je hebt uitgebreide kennis van en ervaring met testmethoden, testtechnieken en testautomatisering en hebt deze de afgelopen jaren succesvol toegepast.

Minstens zo belangrijk zijn je instelling en persoonlijkheid. Je moet je er voortdurend van bewust zijn dat de mission critical-systemen die wij ontwikkelen van groot, soms zelfs levensbelang, zijn. Commitment, kwaliteitsbewustzijn, verantwoordelijkheidsgevoel en servicegerichtheid zijn essentiële eigenschappen! Je bent flexibel, stressbestendig, klantgericht en hecht plezier aan het oplossen van problemen, ook buiten kantoortijden als het moet. Je kunt werkzaam zijn op het kantoor van TriOpSys in Utrecht, maar ook op locatie bij de klant. Je hebt een geldig rijbewijs.

 

Wat kan TriOpSys je bieden?

Allereerst: een leuk bedrijf om te werken, met een open cultuur, ‘no nonsense’ mentaliteit en met een uitstekende naam in de markt. Betrokken collega’s, een bevlogen managementteam dat gaat voor geslaagde projecten en lange termijn relaties met zowel personeel als klanten.

Zeer interessante en uitdagende projecten en werkzaamheden, waardoor je kunt groeien in je vak. Door jarenlange ervaring en een enorm netwerk halen we de leukste projecten binnen, waarin iedere medewerker de mogelijkheid krijgt zijn talenten en interesses te ontwikkelen. Daarbij ondersteunen wij je door het bieden van opleidingen en certificeringen.

En natuurlijk goede arbeidsvoorwaarden, zoals de ICT-sector die kent: prima vast salaris, auto van de zaak, goede pensioenregeling, bijdrage ziektekostenverzekering, internetbijdrage en winstdeling (als de resultaten het toelaten).

 

Ons kantoor ligt in Utrecht (in de buurt van Maarssen). Er is veel parkeergelegenheid. Zie www.triopsys.nl voor onze website.

 

Wil jij onze nieuwe collega worden?

Stuur dan je CV en motivatie naar pz@triopsys.nl. Als je nog aanvullende vragen hebt over de functie neem dan contact op met Patrick Brugts op telefoonnummer 0346 – 58 17 30.